Vitchokladpannacotta (4 portioner)
4 dl grädde
130 g vitchoklad
2 msk socker
1 tsk vaniljpulver
1,5 gelatinblad
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Ta kastrullen från värmen och lägg i vitchokladen och låt den smälta. Tillsätt geletinbladen när chokladen har smält. Rör om tills gelatinet har löst upp sig helt. Fördela i portionsskålar och ställ i kylen. Låt gärna stå i kylen åtminstone några timmar innan servering.
Basilikasås
1 kruka basilika
0,5 dl sockerlag
1 lime, saften
1. Blanda sockerlagen (o,5 dl socker och 0,5 dl vatten, koka upp vattnet och häll i sockret, låt det lösa upp sig i vattnet, låt kallna).
2. Hacka basilikan grovt. Mixa basilika, sockerlag och limesaft med stavmixer.
Servera vitchokladpannacottan med färska jordgubbar och basilikasås och njut!
Oj vad det ser gott ut, den ska vi absolut pröva i sommar! Proffsiga bilder också, som alltid!
SvaraRaderaTackar! Jo den här tycker jag verkligen att ni ska pröva!
SvaraRaderaOj, mums, kan inte vara annat än super gott!
SvaraRaderaDen är helt magisk! Passa på nu när jordgubbarna är som bäst!
SvaraRadera