söndag 30 mars 2014

Middagstipset: matig pannkaka med jordärtskocka och ingefärslingon



Det här är en rätt jag verkligen kan rekommendera, bara så gott! En matig pannkaka med rökt sidfläsk, jordärtskocka, spenat och lök. För att göra den lite hälsosammare använder jag spelt.

Serveras med rårörda lingon smaksatt med riven ingefära. 

Pannkaka

300 g rökt sidfläsk
2 gula lökar
1 kruka spenat
100 g jordärtskocka, skalad och skivad
1 msk färsk timjan (eller torkad)
2 dl fullkornsspelt
6 dl mjölk
4 ägg

1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn lök och sidfläsk.
2. Koka jordärtskockan mjuk i lättsaltat vatten.
3. Blanda ner jordärtskocka och spenatblad i stekpannan med lök och sidfläsk. Krydda med timjan, salt och peppar.
4. Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg.
5. Lägg sidfläskblandningen på botten av en smord långpanna och häll över mjölkblandningen.
6. Grädda 20-25 minuter tills den är gyllenbrun. Servera med rårörda ingefärslingon

Rårörda lingon med ingefära

Riv en bit ingefära och blanda med rårörda lingon (alternativt lingonsylt).

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar