onsdag 26 mars 2014

Veckans vegetariska: Kikärtsbiffar i pitabröd


En dag i veckan står det vegetariskt på menyn. En favorit är de här supergoda kikärtsbiffarna som serveras i pitabröd med en sås gjord på yoghurt, ingefära och chili. Jag äter gärna råriven morot till och eventuellt någon typ av grönsallad.




 Kikärtsbiffar

400 g kikärter
60 g ströbröd
1 ägg
1,5 tsk spiskummin
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt/torkad chili
2 msk rypsolja
1 dl finhackad persilja

1. Koka kikärterna enligt anvisningarna på paketet.
2. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i olja tills de är mjuka. Tillsätt spiskummin och fräs med en stund. 
3. Mixa hälften av kikärterna, lökblandningen, ägg, ströbröd och olja i mixer eller med stavmix till en slät massa. Rör ner resten av kikärterna och persiljan och smaka av med salt.

Mängden ströbröd beror lite på hur mycket vätska det finns i kikärterna. Det kan hända att hela mängden inte behövs. 

4. Forma till biffar och lägg i kylen ca 1 timme. Stek biffarna i stekpanna tills de får fin gyllenbrun färg.

 
Yoghurtsås

2 dl matlagningsyoghurt
1 chilifrukt
2 msk riven ingefära
skal av 1 citron
1 tsk citronsaft
salt

Blanda alla ingredienser.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar