Pizzadeg (4 portionspizzor)
25 g jäst
2,5 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke med fingervarmt vatten och blanda tills jästen löst sig. Blanda ner salt och olja, blanda sedan ner mjölet lite i taget. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Vitlöksfrästa nässlor
Fräs ca 1 l nässlor och 2 klyftor finhackad vitlök i olja.
Karamelliserad lök
4 salladslökar och 2 gula lökar skivas och steks i olivolja på låg värme. I slutet tillsätts 2 tsk socker. Låt sockret smälta in under omrörning. Salta och peppra.
Saltrostade hasselnötter (eller valnötter, mandlar, pumpakärnor...)
Rosta önskad mängd hasselnötter i het panna tills de får färg. Tillsätt salt i önskad mängd och skaka om. Tillsätt några matskedar vatten. Vattnet gör att saltet fastnar på nötterna.
Fyllning
Dela degen i 4 delar och kavla ut. Bred på crème fraiche och fördela fyllningen över pizzorna. Grädda i 250 grader tills pizzorna har fått fin färg. Harsyra, rostade hasselnötter och citronzest läggs på pizzorna efter gräddningen. Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar