Kålrabbi hör till kålsläktet och är litet av en doldis i grönsakshyllan. Den kan både ätas rå, som råkost i sallader, eller kokas, stekas eller tillagas i ugn. Det är en nyttig knöl som innehåller bl.a. mycket c- och b-vitamin. I det här receptet används kålrabbin rå i en variant av coleslaw och är ett smakligt tillbehör till fiskburgaren.
Fiskburgare
600 g fisk (t.ex. lax eller sej)
1 riven vitlöksklyfta
1 chili, finhackad
1 ägg
1-2 msk barbequesås
salt, peppar
hamburgerbröd
1. Skär fisken i små tärningar (eller använd färs), blanda i vitlök, chili, ägg, barbecuesås, salt och peppar.
2. Forma till biffar och stek.
Kålrabbislaw
1 kålrabbi
1 äpple
1 citron, saft och skal
matlagningsyoghurt
dill
Riv kålrabbi och äpple. Blanda ner matlagningsyoghurt, citronskal och finhackad dill. Smaka av med salt, pepper och citronsaft.
Servera burgarna med slaw i hamburgerbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar