måndag 28 april 2014

Fiskburgare med slaw på kålrabbi och äpple

Hos oss står fisk på menyn minst en gång i veckan. Fiskburgare är en litet annorlunda, men mycket god fiskrätt. Man kan använda t.ex. lax eller djupfryst sej eller någon annan fisk. Här serveras den med en coleslaw som är gjord på kålrabbi, äpple, citron och dill.




Kålrabbi hör till kålsläktet och är litet av en doldis i grönsakshyllan. Den kan både ätas rå, som råkost i sallader, eller kokas, stekas eller tillagas i ugn. Det är en nyttig knöl som innehåller bl.a. mycket c- och b-vitamin. I det här receptet används kålrabbin rå i en variant av coleslaw och är ett smakligt tillbehör till fiskburgaren.

Fiskburgare

600 g fisk (t.ex. lax eller sej)
1 riven vitlöksklyfta
1 chili, finhackad
1 ägg
1-2 msk barbequesås
salt, peppar 
hamburgerbröd

1. Skär fisken i små tärningar (eller använd färs), blanda i vitlök, chili, ägg, barbecuesås, salt och peppar.

2. Forma till biffar och stek.

Kålrabbislaw

1 kålrabbi
1 äpple
1 citron, saft och skal
matlagningsyoghurt
dill

Riv kålrabbi och äpple. Blanda ner matlagningsyoghurt, citronskal och finhackad dill. Smaka av med salt, pepper och citronsaft. 

Servera burgarna med slaw i hamburgerbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar