tisdag 8 april 2014

I säsong: Palsternacka



Ifall man vill använda inhemska grönsaker den här tiden på året är det främst rotsaker och kål man får förlita sig till, i väntan på de härliga primörerna. Den här puresoppan på palsternacka och potatis brukar vara omtyckt av både stora som små i vårat hushåll. Barnen älskar den och brukar äta flera portioner.

Vill man göra soppan lite matigare kan man servera den med knaperstekt bacon eller rökt lax, sältan passar dessutom bra ihop med palsternackans sötma. Olika tillbehör såsom bröd, en sallad eller varför inte quesadillas gör denna måltid mera mättande.

Palsternackssoppa

ca 250 g palsternacka
ca 500 g potatis
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1/2 burk Philadelphiaost

Skär potatis, palsternacka och vitlök i grova bitar. Tillsätt buljongtärningen och koka tills rotsakerna är mjuka. Mixa slät med mixerstav. Tillsätt Philadelphiaosten och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar