fredag 11 april 2014

Fredagsmys: Kycklingenchiladas




Fredagskväll är nästan den bästa tiden på veckan. Arbetsveckan är över och hela härliga helgen ligger framför en. Då brukar det vara trevligt med något extra gott. Det här är en riktig favorit, kycklingenchiladas med svarta bönor och mozzarella. Kan serveras med gräddfil, guacamole, gurka, tomat, sallad eller vad man själv föredrar. Picklad rödlök tycker jag själv är ett gott tillbehör. Jättegott! Pröva säger jag bara!

Kycklingenchiladas

400 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
1 chili
1,5 tsk spiskummin
1,5 tsk rökt paprikapulver
1 dl passerad tomat
1 burk svarta bönor
(eller ca 2 dl torkade, blötlägg och koka enligt anvisning på paketet)
1 mozzarella
2-3 dl riven ost, t.ex. cheddar
tortillabröd

1. Skär kycklingen i tärningar.
2. Hacka lök, vitlök,chili och paprika.
3. Bryn kycklingen, tillsätt hackad lök, vitlök,chili och paprika.
4. Fräs tills löken och paprikan är mjuka.
5. Tillsätt kryddorna och fortsätt fräsa.
6. Tillsätt tomat och bönor och låt koka en stund.
7. Smaka av med salt.
8. Vänd tortillabröden i kycklingröran, fyll varje bröd med kycklingröra, mozzarella och riven ost. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnsform. Toppa med ost.
9. Grädda ca 10 minuter i 225 grader, tills de är gyllenbruna.




Picklad rödlök

2 rödlökar
0,5 dl rödvinsvinäger
2 msk socker 
1 tsk salt

Blanda rödvinsvinäger, socker och salt. Skiva rödlöken tunt och lägg den i rödvinsvinägerblandningen. Låt stå i ca 1/2 timme.



Picklad rödlök passar också bra som tillbehör till t.ex. hamburgare och pulled pork. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar